Spring naar inhoud

Bericht

Bericht

Bericht

Verkoopartikelen

Verkoop

Ik heb een kleine hoeveelheid zalven en hulpmiddelen voor zelfbehandeling in voorraad, om door te verkopen aan mijn cliënten. Bij voorkeur verkoop ik de producten aansluitend op je behandeling. Als je producten wilt kopen buiten je behandelingstijd, spreek dan met mij een tijd af wanneer je ze op kunt halen. Ik verstuur geen verkoopartikelen per post.

De prijzen zijn geldig tot de door mij ingekochte partij is uitverkocht. De volgende partij kan een andere prijs hebben.

Bijenbalsem

[Potje bijenbalsem]

Songbird® bijenbalsem is een effectieve zalf voor een droge, geïrriteerde of beschadigde huid. Hij is heel geschikt voor de behandeling van schrammen, schaafwonden, eczeem, kloofjes, littekens en kleine brandwonden. De fabrikant beveelt hem ook aan voor striae, dauwworm en luieruitslag. Ik gebruik de bijenbalsem nu en dan bij de behandeling van mijn cliënten. De genezende werking van Songbird® bijenbalsem berust op zijn ingrediënten propolis en tocoferol (vitamine E). Propolis of bijenlijm is een harsachtig materiaal dat honingbijen verzamelen van de knoppen van bomen en in hun korf gebruiken. De antibacteriële en antimycotische eigenschappen van bijenlijm zorgen ervoor dat bacteriën en schimmels zich niet in de korf kunnen vermeerderen. Vitamine E bevordert de genezing van een beschadigde huid. Een potje van 20 gram kost € 4 en een potje van 100 gram € 10.

N.B. Propolis heeft wonderbaarlijke eigenschappen, maar het gebruik ervan is niet zonder risico. Volgens recent onderzoek heeft 2,5 % van de Europese bevolking een propolisallergie. Kinderen lijken een verhoogd risico te hebben op de ontwikkeling van een propolisallergie. De kans op de ontwikkeling van overgevoeligheid stijgt met de duur van de behandeling. Canadese aanbevelingen raden het gebruik van propolis over een periode van meer dan twee tot vier weken achter elkaar af. Probeer voor de zekerheid de balsem uit op een stukje gezonde huid. Een mogelijke allergie uit zich meestal binnen vijf tot 48 uur als rood worden, branden of jeuken van de huid of als eczeem. In een Poolse studie is geopperd dat het gebruik van alcoholhoudende producten op de huid de allergenen naar diepere huidlagen zou kunnen transporteren en zo de ontwikkeling van overgevoeligheid in de hand zou kunnen werken.

Stuiterballen

[Stuiterballen]

Deze stuiterballen van 45 millimeter zijn geschikt voor de zelfbehandeling van bijvoorbeeld triggerpoints in het gebied van de rug en de schouders en voor massage van de voetzolen. Voor deze toepassingen hebben ze precies de juiste hardheid. De ballen glijden niet, zodat ze gemakkelijk op hun plaats blijven. De stuiterballen kosten € 2 per stuk.

Gummen

[Gummen]

Met deze wigvormige gummen kun je bijvoorbeeld triggerpoints diep in je armen of handen zelf behandelen. Maar je moet er wel goede instructies voor hebben. Bij onvoorzichtig gebruik is het mogelijk dat het gum een diepe zenuw raakt. Diepe druk werkt verlichtend op triggerpoints, maar irriterend op zenuwen. De zachte gummen kosten € 1,50 en de harde € 2 per stuk.